Verzekering & Vergoeding

Verzekering & vergoeding: hoe gaat dit in z’n werk?

Heeft u een verwijzing van uw huisarts? Dan dekt uw zorgverzekering 60% -100% van uw behandeling. Wij vergoeden de resterende 40% – 0% voor u. U betaalt dus niets extra (met uitzondering van ooglaserbehandelingen en lensimplantatie). Worldeye werkt samen met alle Nederlandse zorgverzekeraars, zodoende betaalt u bij ons ook voor niet-gecontracteerde zorg geen eigen bijdrage. Wij declareren direct* bij uw zorgverzekeraar en u betaalt alleen een eventueel eigen risico, net als bij alle andere ziekenhuizen.

Verwijsbrief: Ja
U heeft een verwijsbrief van uw huisarts
Vergoeding
Uw zorgverzekering vergoedt 60% tot 100%
Geen eigen bijdrage
Wij vergoeden de resterende 40% tot 0%, u betaalt dus niets extra.
Eigen risico
Door uw verzekeraar verrekend eigen risico betaalt u zelf, net als in ieder ander ziekenhuis.

* Met ingang van 1 januari 2019 accepteren een aantal zorgverzekeraars geen facturen meer rechtstreeks van ons, dit betreft: CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, PZP, ENO en Holland Zorg. Sinds 1 juni 2019 zijn hier twee zorgverzekeraars aan toegevoegd: Anderzorg en Menzis. U dient de factuur van uw behandeling zelf naar uw zorgverzekeraar toe te sturen. Uiteraard betaalt u ook bij deze Zorgverzekeraars geen eigen bijdrage.

Vergoede basiszorg

Onder vergoede basiszorg valt alle zorg die wordt vergoed vanuit het basispakket door uw Nederlandse verzekeraar. Welke zorg hier wel en niet onder valt, wordt bepaald door de overheid, maar het draait vooral om de medische noodzakelijkheid van de verstrekte zorg. Of (een deel van) de behandeling wel of niet valt onder de basiszorg, zal tijdig worden vermeld door uw behandelaar, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Verwijsbrief

Uw huisarts speelt een belangrijke rol in het behandelproces, want om de zorg die onder de basispakket valt vergoed te krijgen, heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Neem deze verwijsbrief altijd mee bij uw eerste afspraak. Mocht deze verwijsbrief bij uw eerste bezoek namelijk niet aanwezig zijn, dan kunnen we de behandeling niet als vergoede zorg verrichten, ook al gaat het om een aandoening die valt onder het basispakket. De zorg kan dan plaatsvinden als zogenaamde niet-vergoede zorg.

No-show tarief

Als u niet op uw afspraak verschijnt, zonder dit 24 uur van te voren door te geven, worden de kosten voor het consult aan u doorberekend.

Tarievenlijsten

Voor zorgverzekeraars waarmee Worldeye geen contract heeft afgesloten gelden onze Passantentarieven.