Veelgestelde vragen

Natuurlijk heeft u vragen. Het is voor ons bijna onmogelijk om overal een antwoord op te geven op deze pagina, maar de belangrijkste staan hier tussen. We snappen dat u graag zoveel mogelijk te weten wil komen over ooglaseren, de behandelingen en wat u te wachten staat, voordat u een beslissing kunt maken. Voelt u zich volledig vrij om zoveel vragen te stellen als u wil.

Heeft u een brandende vraag waar u graag antwoord op wilt hebben? Stuur dan een mail naar info@worldeye.nl, bel ons of stuur ons een bericht via WhatsApp.

Algemene vragen

 • Wordt mijn zicht normaal gesproken meteen 100%?
  Dit is afhankelijk van de methode die wordt toegepast. Bij toepassing van FemtoLASIK en LASIK heeft u na 4 uur uw normale gezichtsvermogen weer terug. Bij toepassing van PRK/Lasek kan het tot 3 weken na de behandeling duren voordat het gezichtsvermogen zich heeft hersteld.
 • Wanneer mag ik weer make-up dragen?
  Omdat uw ogen nog herstellen is het beter om twee weken lang geen make-up te dragen na de behandeling. Dit gaat dan vooral om oogschaduw, eyeliner en mascara. Het aanbrengen van de make-up kan uw herstelproces in de weg zitten, maar vooral ook het er af halen van de make-up is vervelend voor uw ogen na de behandeling.
 • Wanneer kan ik weer autorijden na de behandeling?
  Over het algemeen kunt u de dag na de behandeling weer autorijden. Bij de LASEK en PRK behandeling is de genezingstijd wat langer, en is het goed om rekening te houden met minstens een week niet autorijden.
 • Hoe lang ben ik uit de roulatie?
  Dat hangt af van de methode. Bij een Femto-LASIK of standaard LASIK is de genezingstijd zeer kort: u heeft slechts gedurende 4 uur last van uw ogen. Na deze 4 uren kunt u normaal zien en normaal functioneren. Bij de LASEK en PRK behandeling is de genezingstijd wat langer. U kunt 3 tot 5 dagen last hebben van behoorlijke pijn en het gezichtsvermogen heeft 3 weken nodig om geheel te herstellen.
 • Worden alle kosten vergoed?
  Meestal niet. Verzekeraars zien ooglaseren als een esthetische ingreep. Alleen bij medische indicatie kan er sprake zijn van een vergoeding. Hier zitten vaak wel strenge regels aan verbonden. Wij kunnen u hierover informeren tijdens de intake.Soms geven verzekeraars een vrijwillige tegemoetkoming in de kosten van een ooglaserbehandeling. Informeer hiernaar bij uw ziektekostenverzekeraar.
 • Waar kan ik een afspraak maken voor een intake en behandeling?
  U kunt een intake afspreken in onze centra in Amsterdam of Nijmegen. In deze centra worden alle relevante gegevens van uw ogen verzameld en worden uw ogen ook beoordeeld door een oogarts. De behandeling vindt altijd plaats in onze kliniek in Amsterdam. De controles die na de behandeling worden uitgevoerd, vinden plaats in Amsterdam of Nijmegen.
 • Wat is de kans dat de operatie mislukt?
  Dankzij onze ervaren artsen en moderne apparatuur zijn de risico’s zeer klein. Bovendien worden uw ogen tijdens de intake uitvoerig getest. Hierbij valt zo’n 30% van de geïnteresseerden af omdat bij hen het risico te groot zou zijn. Blijvende schade aan uw ogen door een ooglaserbehandeling kan daarom niet optreden.
 • Hoe snel kan ik geholpen worden?
  Worldeye kent geen wachtlijsten. In principe kunt u meteen terecht voor een intake. Let wel op dat als u contactlenzen draagt, u vóór de intake een periode van 2 tot 4 weken uw lenzen niet draagt (zachte lenzen 2 weken en harde lenzen 4 weken). Dit omdat lenzen invloed hebben op de vorm van het hoornvlies.
 • Ik houd niet van verdovingen, hoe wordt er verdoofd?
  U wordt plaatselijk verdoofd door middel van oogdruppels. Deze oogdruppels worden u kort voor de behandeling gegeven en werken binnen seconden. U ervaart tijdens de behandeling geen pijn.
 • Waarom is ooglaseren zo duur?
  Om de hoogste kwaliteit ooglaserbehandelingen aan te bieden wordt er voortdurend onderzoek gedaan. Ooglaseren is al heel lang betrouwbaar en veilig, maar apparaten worden steeds nauwkeuriger, met nog betere resultaten als gevolg. Deze apparatuur is kostbaar, mede door de onderzoeken. Onze apparatuur voor onderzoek en behandeling is ontwikkeld en geleverd door ZEISS en Trace Technologies. We begrijpen heel goed dat de prijs van een ooglaserbehandeling u tegenhoudt, maar adviseren altijd om even uit te rekenen hoeveel uw bril en lenzen u per jaar kosten. Vaak is het zo dat u een ooglaserbehandeling er binnen een paar jaar uit hebt.