ReLEx SMILE

Deze behandeling in het kort
Geschikt voorLeeftijd tussen 18 en 65, afwijkingen van -0,75 tot -12,00, cilinder tot -6,00
Afwijkingenafwijking
Cilindertot -6,00
Duur behandeling10 minuten voor beide ogen
Aantal behandelingen1
Herstelperiode1 dag
Prijs€ 3295,00 voor beide ogen
Belangrijke kenmerkenPijnloos, meest gekozen behandeling van 2017

Met de nieuwste ReLEx SMILE behandelingsmethode van ZEISS is het mogelijk om oogafwijkingen te corrigeren zonder dat er een zogenaamd ‘flapje’ gemaakt moet worden. Dit betekent dat de ingreep nog minder belastend is voor het oog dan veel van de oudere ooglaserbehandelingen en dat de herstelperiode korter is.  

Voor wie is de behandeling geschikt?

Deze ultrasnelle, bijna ‘no touch techniek’ is voorlopig enkel beschikbaar voor mensen met min-afwijkingen (bijziendheid/ myopie), ook in combinatie met matige tot sterke cilinder afwijkingen. De behandeling is uitermate geschikt voor mensen die contact sporten beoefenen zoals kickboksen. De ReLEx SMILE wordt voornamelijk toegepast bij degenen tussen 20 en 45 jaar.

Voordelen van de ReLEx SMILE behandelmethode

 • Korte procedure, waarbij de volledige lasercorrectie wordt uitgevoerd door 1 laser in in één enkele stap
 • Het hoornvlies blijft zoveel mogelijk intact, waardoor er bijvoorbeeld geen flap kan verschuiven als gevolg van wrijven of ander fysiek contact
 • Een maximaal aantal hoornvlieszenuwen, die verantwoordelijk zijn voor de traanproductie, blijft intact. Dit vermindert de kans op droge ogen na de ingreep.
 • Omgevingsfactoren worden uitgesloten en de nauwkeurigheid is nog hoger vanwege het gesloten systeem.
 • Uitstekende voorspelbaarheid van resultaten, ook bij ernstige bijziendheid (> -7,00 D)
 • Sneller herstel, een stabilisatie van de gezichtsscherpte wordt doorgaans binnen enkele dagen bereikt.

Drs Otto Wolter: “Er zitten veel voordelen aan ReLEx SMILE als behandelmethode. De SMILE is minimaal invasief, de hoornvlies lagen blijven zo veel mogelijk intact en de SMILE methode is ook geschikt voor mensen met droge ogen die daardoor niet in aanmerking komen voor de andere ooglaserbehandelingen. Doordat de behandeling zelf plaatsvindt in de diepere lagen van het hoornvlies, kunnen ook mensen met hogere afwijkingen gecorrigeerd worden.”

Veel ervaring met de ReLEx SMILE

Als eerste kliniek in Nederland introduceerde Worldeye het geheel nieuwe concept ReLEx Smile (SMall Incision Lenticule Extraction). Sinds januari 2014 hebben de oogartsen van Worldeye zeer veel ervaring opgebouwd met de ReLEx SMILE ooglaserbehandeling. Inmiddels heeft onze kliniek al meer dan 1.000 ogen behandeld met ReLEx SMILE en is daarmee de meest ervaren kliniek in Nederland met een zeer grote voorsprong. Deze ervaring zien we terug in de refractieafwijkingen, zelfs belangstellenden met kleine afwijkingen van -0.75 dioptrie kunnen wij behandelen met de nieuwste en veiligste ReLEx SMILE methode.

Deze techniek combineert een hogere precisie met een lager risico op complicaties en is geschikt voor 60% van onze klanten. Bij de ReLEx SMILE methode wordt enkel nog de VisuMax FemtoSecond laser gebruikt. De ReLEx SMILE ooglaserbehandeling is daarmee de 3e generatie ooglaserbehandelingen en is in 2011 geïntroduceerd door de Duitse firma ZEISS.

Het volledige proces, van vooronderzoek tot nazorg

U komt voor een vooronderzoek bij Worldeye. Tijdens dit vooronderzoek worden uw ogen uitgebreid gecontroleerd op alle aspecten die voor de diagnosestelling en eventuele behandeling van belang zijn, zoals de oogsterktes, de oogdruk, een uitvoerige controle van het hoornvlies, de traanfilm en de traanproductie, de pupildiameter, de conditie van de ooglens, het glasvocht, het endotheel en het netvlies.

De oogarts

Voorafgaand aan de behandeling heeft u een gesprek met de oogarts. De oogarts zal de behandeling met u doornemen en spreekt zijn verwachtingen uit over het eindresultaat. De oogarts informeert u ook over de behandelovereenkomst. De wet schrijft voor dat u de oogarts toestemming moet geven voor het uitvoeren van de behandeling en er is een wettelijke informatieplicht. Dit alles is in de behandelovereenkomst vastgelegd. Deze overeenkomst en andere informatie krijgt u schriftelijk overhandigd zodat u alles later thuis nog eens door kunt nemen. Heeft u vragen, stelt u deze vooral.

De dag van de behandeling

U komt op het afgesproken tijdstip naar de kliniek. Het is fijn als u iemand meeneemt die u vergezelt. Houdt er rekening mee dat u na de behandeling niet zelf terug kunt rijden. Voor de behandeling mag u gewoon eten en drinken. Draag gemakkelijk zittende kleding en geen gezichtscrème, oogmake-up en sieraden.

Veiligheid en een comfortabele behandeling

De doktersassistente zal u verdovende druppels toedienen en plaats laten nemen op het bed onder het laser apparaat. U hoeft zich helemaal geen zorgen te maken over knipperen, niezen of bewegen, u kunt niets fout doen. De arts plaatst een ooglidspreider tussen de oogleden. Dit is nauwelijks merkbaar, doordat de binnenkant van de oogleden ook verdoofd zijn door middel van de oogdruppels.

Het verloop van de behandeling

In één stap creëert de VisuMax femtosecond-laser een ultradun lensvormig schijfje, genaamd lenticule, en een kleine opening van 2 millimeter. Dit schijfje, dat door de laser gemaakt wordt, bevat de precieze waarden die de oogsterkte corrigeert. Vervolgens verwijdert de chirurg de lenticule door de kleine opening van 2 millimeter in het intacte hoornvlies. Alles gebeurt in een gesloten omgeving, doordat er geen flapje gemaakt hoeft te worden. Bij ReLEx SMILE blijven de buitenste lagen van het hoornvlies intact. Met een klein instrument wordt het ultradunne schijfje verwijderd. Het hoornvlies verandert hierdoor van vorm, met als resultaat dat de lichtbrekingsfout van het oog wordt gecorrigeerd.

Nazorg

Na de behandeling wordt u naar de wachtkamer gebracht waarna u gecontroleerd wordt door de optometrist. Als alles medisch gezien in orde is kunt u naar huis of uw hotel gaan. U kunt deze dag niet zelf terug rijden met de auto. U ervaart gedurende 4 uur na de behandeling een prikkend gevoel. Het zicht zal deze dag nog wazig zijn, maar zal na een aantal uren al aanzienlijk verbeteren. In de avond merkt u al dat u de ondertiteling van de televisie kunt zien zonder bril!

De dag na de behandeling worden uw ogen gecontroleerd. Deze controle vindt altijd in onze kliniek in Amsterdam plaats. Verdere controles vinden plaats na 1 week, 1 maand, 3 en/of 6 maanden en 1 jaar. Deze controles kunnen desgewenst ook plaatsvinden in de vestiging in Nijmegen.

Medicatie na de behandeling

Na de behandeling dient u enige tijd oogdruppels gebruiken, hiervoor schrijven wij recepten voor. Deze druppels liggen klaar in de kliniek.

Leefregels na de operatie

De eerste weken na de operatie zijn de ogen kwetsbaar. Daarom moet u de eerste week na  de behandeling met een beschermbril slapen, dit voorkomt dat u in de ogen gaat wrijven.

 • Wrijf niet in het geopereerde oog.
 • U mag lichte huishoudelijke activiteiten en normaal kantoorwerk doen.
 • U mag wandelen, tv-kijken en lezen.
 • Let erop dat u niet te zwaar tilt.
 • Gedurende de eerste twee weken mag u niet hardlopen en niet fietsen.
 • Alle sporten mogen na 2 weken weer beoefend worden. Wees wel voorzichtig met spring- en contactsporten.

Contact

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt en vragen heeft over uw specifieke situatie.
Bel of WhatsApp ons
Bezoek een informatieavond

Avéro Achmea
VGZ
CZ
Menzis
ONVZ
Zilveren Kruis
FBTO
DSW Zorgverzekeraar
HEMA
Interpolis
Zorgverzekeraar UMC
ZorgDirect
Zorg en Zekerheid
ZieZo van Zilveren Kruis
ZEKUR
VvAA zorgverzekering
Univé
UnitedConsumers (VGZ)
Studenten Goed Verzekerd
Stad Holland Zorgverzekeraar
Salland zorgverzekeringen
Pro Life
PNOzorg
PMA zorgverzekering
OZF Achmea
OHRA
IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg)
IZA Zorgverzekeraar
inTwente Zorgverzekeraar
Ditzo
Delta Lloyd
De Friesland Zorgverzekeraar
De Amersfoortse
CZdirect
Bewuzt
Anderzorg

Onze specialisten:

Tarieven ReLEx SMILE

1 oog2 ogen
Prijs behandeling€ 1.647,50€ 3.295,00
10
"Ik ben zeer tevreden over de behandeling (Refractieve lensimplantaten trifocaal) en over al het personeel dat bij Worldeye werkt. Ze zijn allemaal even vriendelijk en zorgzaam en er wordt uiterst zorgvuldig gewerkt. Ik ben behandeld door de artsen O. Wolter en B. Sener. Vooraf en na de behandeling ben ik gezien door de optometristen en de artsen. Voordeel van deze kliniek is dat ze beide ogen tegelijk behandelen waardoor je hersenen direct aan de nieuwe situatie kunnen wennen. Bij een kennis van mij die het elders liet doen werd eerst 1 oog en weken later het andere oog gedaan waardoor haar hersenen in de war raakte. In eerste instantie had ze 1 behandeld oog en 1 slechtziend oog waar ze geen bril meer voor kon gebruiken. Haar hersenen probeerde zich uiteraard aan deze situatie aan te passen, maar na een paar weken veranderde de situatie opnieuw omdat haar tweede oog ook behandeld werd. Zij is inmiddels een paar maanden verder en heeft nog steeds meer klachten dan die ik tot nu toe ervaren heb. Ik zie in het donker wel kringen om lichtbronnen en ik heb in 1 oog een lichte trilling (of flikkering van licht), maar dat moet gewoon nog wennen en herstellen (eergisteren geholpen).Tijdens de operatie werden mijn ogen verdoofd middels oogdruppels en ik heb dan ook geen pijn ervaren, wel wat druk op mijn oogbollen. En omdat alles zo dichtbij gebeurt zie je ook de instrumenten niet maar wel de lichtjes in de microscoop. Je hebt dus geen moment dat je zicht echt wegvalt wat een geruststellend idee is. De hele ingreep duurt ongeveer een kwartiertje per oog en is dus niet pijnlijk. Ook naderhand is het niet pijnlijk, de eerste uren zie je wel wazig door de dikke zalf die je in je ogen krijgt, maar ik kon wel gezichten herkennen en grote letters lezen. de volgende morgen las ik de kleine lettertjes op mijn medicijndoosjes van mijn oogdruppels al en in de verte zie ik ook meteen al scherp. Ik ben die dag ook zelfstandig naar de kliniek gereden voor mijn eerste nacontrole.Kortom, niet langer twijfelen maar gewoon doen, je zult er blij van worden!"
Debbie Houtman Meer lezen
10
“Het is mijn beste beslissing geweest om voor ICL lensimplantaten te kiezen en te laten behandelen door dokter Otto Wolter. Ik had geen betere oogarts kunnen wensen, de operaties zijn zeer geslaagd, ik ben van -12 naar 0 gegaan. Echt ongelofelijk!Ik vertrouwde volledig op hem en zijn dreamteam, ondanks dat ik de behandelingen best spannend vond viel het achteraf erg mee. Hij heeft alles duidelijk uitgelegd tijdens de behandeling en stuurt zijn OK team goed aan om er een succesvolle behandeling van te maken. Ook heb ik veel lof voor optometrist Hamed, de uitgebreide vooronderzoeken, de nazorg en de persoonlijke service maakt hem zeer waardevol voor Worldeye. Met een dankbaar hart zou ik iedereen aanbevelen voor een ICL behandeling door dokter Otto Wolter bij Worldeye Amsterdam.”
Kinh-Thi Vapor Meer lezen
9
Als je staar hebt en wel op beide ogen, dan is de wereld stil aan kleiner geworden. In dat proces merk je er zelf weinig van, totdat je op enig moment denkt "Zijn die grote blauwe borden boven de autoweg nu kleiner geworden? Ik kan ze zo verdomd slecht lezen". Dat is het moment van wakker worden en contact zoeken met Worldeye. Vriendelijkheid en accuraat helpen is dan een kenmerk die sterk vertegenwoordigd is in jullie organisatie. Jullie staan open voor kritiek en jullie doen er dan ook wat mee. Waar anderen wegkijken en verder wegzakken daar pakken jullie zaken op. Dik applaus hiervoor.Wat uiteindelijk telt is het medische resultaat. En dat is goed. En wel zo goed dat je je weer tien jaar jonger voelt. Niet direct maar wel na een paar dagen al, en na 4 weken is alles optimaal. Kleurschakeringen zijn er opeens weer. Je had onderweg in de tijd niet eens door dat deze aan het "vergrijzen" waren. Er is weer scherp zicht en bent weer terug in de wereld waarin je kinderen leven. Laten behandelen in Amsterdam is geen straf, wel het parkeren van je auto. En realiseer je dat je na de behandeling ook nog een aantal keren terug moet naar Amsterdam. Maar het was het waard.Ga verder met de ontwikkelingen van de techniek, zet deze in voor de mensen die het nodig hebben en blijf open staan voor feedback. Ten slotte: De rekening. Wil je wat meer dan wat de zorgverzekeraar vergoed dan is deze rekening wel hoog, De mensen die het kunnen betalen, zullen hier niet snel over klagen met een dergelijk medisch resultaat, maar help ook eens mensen die het niet kunnen betalen (reserveer van elke betaling x% voor een hulpbehoevende. Het was maar een idee en mogelijk goed te gebruiken in de marketing). Verder is de samenwerking met medische faculteiten een handige. De nieuwste vindingen komen zomede vroegtijdig naar jullie toe en goed opgeleide jonge krachten konden weleens de opvolging worden van de alsmaar ouder wordende garde. en geleidelijke overdracht naar de jeugd kun je op een dergelijke manier mooi regelen. En wat doen we met de oudjes? Dat zijn de senioren die de "groentjes' de trucjes van het vak leren (maatschappelijk vaardig worden)Het ga jullie goed. En heel veel succes.
Hans Tonk Meer lezen
9.5
I had been wanting to get rid of my glasses for quite a while, and after researching a bit about the available methods, their benefits & risks, I decided to go with ReLEX SMILE if possible.After I committed to it, got my preliminary investigation appointment scheduled as soon as possible, where all sort measurements were taken, and where I learned more about the treatment itself.Everyone was really helpful and English was not a problem. Within the same week, I had both my eyes treated by laser by Dr. Wolter and his team, and in less than 10 minutes, my vision without glasses was already way better than before.One week after, it is already hard for me to even remember what the world with glasses used to be.
Sérgio Alves Meer lezen
8.5
Van te voren vonden we het best spannend, want je weet niet hoe het precies gaat. Achteraf is het 100% meegevallen en de behandeling was pijnloos. Dit hadden we veel eerder moeten doen!
Remon Arke en Tessa Rabbers Meer lezen