ReLEx SMILE

Deze behandeling in het kort
Geschikt voorLeeftijd tussen 18 en 65
Afwijkingenafwijkingen van -0,75 tot -10,00
Cilindertot -6,00
Duur behandeling10 minuten voor beide ogen
Aantal behandelingen1
Herstelperiode1 dag
Prijs€ 3295,00 voor beide ogen, gratis medisch vooronderzoek
Belangrijke kenmerkenPijnloos, meest gekozen behandeling van 2017

Met de nieuwste ReLEx SMILE behandelingsmethode van ZEISS is het mogelijk om oogafwijkingen te corrigeren zonder dat er een zogenaamd ‘flapje’ gemaakt moet worden. Dit betekent dat de ingreep nog minder belastend is voor het oog dan veel van de oudere ooglaserbehandelingen en dat de herstelperiode korter is.  

Voor wie is de behandeling geschikt?

Deze ultrasnelle, bijna ‘no touch techniek’ is voorlopig enkel beschikbaar voor mensen met min-afwijkingen (bijziendheid/ myopie), ook in combinatie met matige tot sterke cilinder afwijkingen. De behandeling is uitermate geschikt voor mensen die contact sporten beoefenen zoals kickboksen. De ReLEx SMILE wordt voornamelijk toegepast bij degenen tussen 18 en 65 jaar.

Voordelen van de ReLEx SMILE behandelmethode

 • Korte procedure, waarbij de volledige lasercorrectie wordt uitgevoerd door 1 laser in één enkele stap
 • Het hoornvlies blijft zoveel mogelijk intact, waardoor er bijvoorbeeld geen flap kan verschuiven als gevolg van wrijven of ander fysiek contact
 • Een maximaal aantal hoornvlieszenuwen, die verantwoordelijk zijn voor de traanproductie, blijft intact. Dit vermindert de kans op droge ogen na de ingreep.
 • Omgevingsfactoren worden uitgesloten en de nauwkeurigheid is nog hoger vanwege het gesloten systeem.
 • Uitstekende voorspelbaarheid van resultaten, ook bij ernstige bijziendheid (> -7,00 D)
 • Sneller herstel, een stabilisatie van de gezichtsscherpte wordt doorgaans binnen enkele dagen bereikt.

Drs. Guido Neuteboom: “Er zitten veel voordelen aan ReLEx SMILE als behandelmethode. De SMILE is minimaal invasief, de hoornvlies lagen blijven zo veel mogelijk intact en de SMILE methode is ook geschikt voor mensen met droge ogen die daardoor niet in aanmerking komen voor de andere ooglaserbehandelingen. Doordat de behandeling zelf plaatsvindt in de diepere lagen van het hoornvlies, kunnen ook mensen met hogere afwijkingen gecorrigeerd worden.”

Veel ervaring met de ReLEx SMILE

Als eerste kliniek in Nederland introduceerde Worldeye het geheel nieuwe concept ReLEx Smile (SMall Incision Lenticule Extraction). Sinds januari 2014 hebben de oogartsen van Worldeye zeer veel ervaring opgebouwd met de ReLEx SMILE ooglaserbehandeling. Inmiddels heeft onze kliniek al meer dan 1.000 ogen behandeld met ReLEx SMILE en is daarmee de meest ervaren kliniek in Nederland met een zeer grote voorsprong. Deze ervaring zien we terug in de refractieafwijkingen, zelfs belangstellenden met kleine afwijkingen van -0.75 dioptrie kunnen wij behandelen met de nieuwste en veiligste ReLEx SMILE methode.

Deze techniek combineert een hogere precisie met een lager risico op complicaties en is geschikt voor 60% van onze klanten. Bij de ReLEx SMILE methode wordt enkel nog de VisuMax FemtoSecond laser gebruikt. De ReLEx SMILE ooglaserbehandeling is daarmee de 3e generatie ooglaserbehandelingen en is in 2011 geïntroduceerd door de Duitse firma ZEISS.

Het volledige proces, van vooronderzoek tot nazorg

U komt voor een vooronderzoek bij Worldeye. Tijdens dit vooronderzoek worden uw ogen uitgebreid gecontroleerd op alle aspecten die voor de diagnosestelling en eventuele behandeling van belang zijn, zoals de oogsterktes, de oogdruk, een uitvoerige controle van het hoornvlies, de traanfilm en de traanproductie, de pupildiameter, de conditie van de ooglens, het glasvocht, het endotheel en het netvlies.

De oogarts

Voorafgaand aan de behandeling heeft u een gesprek met de oogarts. De oogarts zal de behandeling met u doornemen en spreekt zijn verwachtingen uit over het eindresultaat. De oogarts informeert u ook over de behandelovereenkomst. De wet schrijft voor dat u de oogarts toestemming moet geven voor het uitvoeren van de behandeling en er is een wettelijke informatieplicht. Dit alles is in de behandelovereenkomst vastgelegd. Deze overeenkomst en andere informatie krijgt u schriftelijk overhandigd zodat u alles later thuis nog eens door kunt nemen. Heeft u vragen, stelt u deze vooral.

De dag van de behandeling

U komt op het afgesproken tijdstip naar de kliniek. Het is fijn als u iemand meeneemt die u vergezelt. Houdt er rekening mee dat u na de behandeling niet zelf terug kunt rijden. Voor de behandeling mag u gewoon eten en drinken. Draag gemakkelijk zittende kleding en geen gezichtscrème, oogmake-up en sieraden.

Veiligheid en een comfortabele behandeling

De doktersassistente zal u verdovende druppels toedienen en plaats laten nemen op het bed onder het laser apparaat. U hoeft zich helemaal geen zorgen te maken over knipperen, niezen of bewegen, u kunt niets fout doen. De arts plaatst een ooglidspreider tussen de oogleden. Dit is nauwelijks merkbaar, doordat de binnenkant van de oogleden ook verdoofd zijn door middel van de oogdruppels.

Het verloop van de behandeling

In één stap creëert de VisuMax femtosecond-laser een ultradun lensvormig schijfje, genaamd lenticule, en een kleine opening van 2 millimeter. Dit schijfje, dat door de laser gemaakt wordt, bevat de precieze waarden die de oogsterkte corrigeert. Vervolgens verwijdert de chirurg de lenticule door de kleine opening van 2 millimeter in het intacte hoornvlies. Alles gebeurt in een gesloten omgeving, doordat er geen flapje gemaakt hoeft te worden. Bij ReLEx SMILE blijven de buitenste lagen van het hoornvlies intact. Met een klein instrument wordt het ultradunne schijfje verwijderd. Het hoornvlies verandert hierdoor van vorm, met als resultaat dat de lichtbrekingsfout van het oog wordt gecorrigeerd.

Nazorg

Na de behandeling wordt u naar de wachtkamer gebracht waarna u gecontroleerd wordt door de optometrist. Als alles medisch gezien in orde is kunt u naar huis of uw hotel gaan. U kunt deze dag niet zelf terug rijden met de auto. U ervaart gedurende 4 uur na de behandeling een prikkend gevoel. Het zicht zal deze dag nog wazig zijn, maar zal na een aantal uren al aanzienlijk verbeteren. In de avond merkt u al dat u de ondertiteling van de televisie kunt zien zonder bril!

De dag na de behandeling worden uw ogen gecontroleerd. Deze controle vindt altijd in onze kliniek in Amsterdam plaats. Verdere controles vinden plaats na 1 week, 1 maand, 3 en/of 6 maanden en 1 jaar. Deze controles kunnen desgewenst ook plaatsvinden in de vestiging in Nijmegen.

Medicatie na de behandeling

Na de behandeling dient u enige tijd oogdruppels gebruiken, hiervoor schrijven wij recepten voor. Deze druppels liggen klaar in de kliniek.

Leefregels na de operatie

De eerste weken na de operatie zijn de ogen kwetsbaar. Daarom moet u de eerste week na  de behandeling met een beschermbril slapen, dit voorkomt dat u in de ogen gaat wrijven.

 • Wrijf niet in het geopereerde oog.
 • U mag lichte huishoudelijke activiteiten en normaal kantoorwerk doen.
 • U mag wandelen, tv-kijken en lezen.
 • Let erop dat u niet te zwaar tilt.
 • Gedurende de eerste twee weken mag u niet hardlopen en niet fietsen.
 • Alle sporten mogen na 2 weken weer beoefend worden. Wees wel voorzichtig met spring- en contactsporten.

Contact

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt en vragen heeft over uw specifieke situatie.
Bel of WhatsApp ons
Bezoek een informatieavond

Zorgverzekeraar UMC
ZorgDirect
Zorg en Zekerheid
Zilveren Kruis
ZieZo van Zilveren Kruis
ZEKUR
VvAA zorgverzekering
VGZ
Univé
UnitedConsumers (VGZ)
Studenten Goed Verzekerd
Stad Holland Zorgverzekeraar
Salland zorgverzekeringen
Pro Life
PNOzorg
PMA zorgverzekering
OZF Achmea
ONVZ
OHRA
Nationale-Nederlanden
Menzis
Just
IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg)
IZA Zorgverzekeraar
inTwente Zorgverzekeraar
Interpolis
HEMA
FBTO
DSW Zorgverzekeraar
Ditzo
De Friesland Zorgverzekeraar
De Amersfoortse
CZ
Bewuzt
Avéro Achmea
Anderzorg

Onze specialisten:

Tarieven ReLEx SMILE

1 oog2 ogen
Prijs behandeling€ 1.647,50€ 3.295,00
9.8
De trifocalelens behandeling zelf vond ik niet echt spannend, maar de spanning zit meer in het feit dat je iets aan je ogen gaat doen en ‘stel dat er iets mis gaat’. Maar ik heb in de eerste dagen van de voorlichting en al die voormetingen heel expliciet uitgelegd gekregen wat er allemaal gebeurd, hoe het zich verhoud tot het natuurlijke zicht, waarbij de eigen vragen ook heel goed werden beantwoord. Je merkt door de goede voorlichting hoe je eigen kennis omhoog gaat. Dat merk je doordat mensen ook dingen aan je gaan vragen, zoals ‘heb je dan na de behandeling levenslang goed zicht?’, ja, ze hebben echt gezegd dat ik levenslang goed zicht heb! Buiten het feit voor eventuele oogaandoeningen die soms kunnen opspelen van het ouder worden, maar dat geldt voor iedereen en dat kun je niet stop zetten. De mensen om me heen stelde diverse vragen en daaraan kon ik merken dat ik echt wel een hele goede voorlichting heb gehad. Tevens kon ik alles nalezen, alles stond op papier dat ik meekreeg.Al dezelfde avond kon ik de ondertiteling van de TV lezen zoals me werd gezegd. Ik heb na de operatie zelf ook helemaal geen pijn gehad, tijdens de behandeling werd er met oogdruppels verdoofd, waardoor het echt appeltje eitje was. Ik vond het echt subliem, ik heb nog nooit zo’n goede behandeling gehad met zo’n goede voorfase. Die dan ook nog eens pijnloos is. Fijn ook dat de vraag gesteld werd of ik een oxazepam wilde, want dan merk je dat de voorbereider ingezoomd wie er voor hun zit. Voor de mensen die echt heel zenuwachtig zijn, raad ik het aan om te nemen. En de samenwerking tussen jullie is echt perfect, want volgens mij stonden er wel 4 mensen in de operatiekamer en alles wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Kortom, een aanrader, ik zou het zo nogmaals doen!
Antonia Berkers Meer lezen
10
In mijn omgeving hadden 2 mensen al een trifocale lens laten plaatsen, zodoende was de stap makkelijker voor me te maken om het te laten doen. Het eerste oog vond ik toch wel erg spannend, maar toen ze aan het tweede oog begonnen vond ik dat echt een fluitje van een cent. De begeleiding is echt super, dat hielp erg mee. Het was verbluffend wat ik de dag later al zag, ook de kleine lettertjes zijn al te lezen, nu zie ik weer wat mijn dochter ook ziet! Als je het kan moet je het doen!
Ellen Brander Meer lezen
9.5
Het is letterlijk een bevrijding, zien zonder bril! Vanmorgen heb ik m’n eerste appje gestuurd zonder bril, dat was heel apart. Volgende week rij ik met de auto naar Parijs, ik merk nu de dag later al dat dit geen enkel probleem is. Ik ondervond altijd problemen met bril en lenzen, ik keek er toch niet helemaal optimaal mee. Ik was vrij bang voor de behandeling, maar via twee bekenden van mij die al een trifocale lens hebben laten zetten was het voor mij eenvoudiger de keuze te maken. De reviews die ik las over Worldeye waren erg positief, dus nu deel ik graag mijn ervaring met anderen. Het team van Worldeye is klein en compact. Dit geeft me een veilig en persoonlijk gevoel waardoor ik me geen nummer voelde. Ik raad het iedereen aan!
Mourad Hemour Meer lezen
10
Na 43 jaar harde lenzen te hebben gedragen ben ik super blij dat ik nu alles kan zien zonder ‘gepiel’ met contactlenzen. Er gaat echt een wereld voor je open! De keuze voor een trifocale lens was even een stap, maar ik raad het iedereen aan en geef een dikke 10+ aan Worldeye. Iedereen is zo lief en transparant in de voorlichting, dat maakt het traject erg makkelijk en positief.
Debra Goede Buter Meer lezen
9.5
De arts gaf tijdens de behandeling hele goede uitleg, waardoor ik precies wist wat ik kon verwachten. De mensen in mijn omgeving vonden het raar en onbekend dat ik voor een trifocale lensvervanging koos. Inmiddels zijn mijn vrienden en familie nu erg nieuwsgierig geworden en staan zij nu zelf ook open voor een behandeling gezien het resultaat dat ik op alle afstanden scherp kan zien. Ik kan nu zelfs beter de kleine lettertjes op de pindakaas pot lezen dan mijn kinderen! De nacontroles hebben me gerustgesteld dat ik weer mocht sporten en dat de genezing verloopt zoals het moet verlopen. Kortom, erg tevreden met de behandeling en het resultaat.
Jacqueline Kersten Meer lezen
10
"Ik ben zeer tevreden over de behandeling (Refractieve lensimplantaten trifocaal) en over al het personeel dat bij Worldeye werkt. Ze zijn allemaal even vriendelijk en zorgzaam en er wordt uiterst zorgvuldig gewerkt. Ik ben behandeld door de artsen O. Wolter en B. Sener. Vooraf en na de behandeling ben ik gezien door de optometristen en de artsen. Voordeel van deze kliniek is dat ze beide ogen tegelijk behandelen waardoor je hersenen direct aan de nieuwe situatie kunnen wennen. Bij een kennis van mij die het elders liet doen werd eerst 1 oog en weken later het andere oog gedaan waardoor haar hersenen in de war raakte. In eerste instantie had ze 1 behandeld oog en 1 slechtziend oog waar ze geen bril meer voor kon gebruiken. Haar hersenen probeerde zich uiteraard aan deze situatie aan te passen, maar na een paar weken veranderde de situatie opnieuw omdat haar tweede oog ook behandeld werd. Zij is inmiddels een paar maanden verder en heeft nog steeds meer klachten dan die ik tot nu toe ervaren heb. Ik zie in het donker wel kringen om lichtbronnen en ik heb in 1 oog een lichte trilling (of flikkering van licht), maar dat moet gewoon nog wennen en herstellen (eergisteren geholpen).Tijdens de operatie werden mijn ogen verdoofd middels oogdruppels en ik heb dan ook geen pijn ervaren, wel wat druk op mijn oogbollen. En omdat alles zo dichtbij gebeurt zie je ook de instrumenten niet maar wel de lichtjes in de microscoop. Je hebt dus geen moment dat je zicht echt wegvalt wat een geruststellend idee is. De hele ingreep duurt ongeveer een kwartiertje per oog en is dus niet pijnlijk. Ook naderhand is het niet pijnlijk, de eerste uren zie je wel wazig door de dikke zalf die je in je ogen krijgt, maar ik kon wel gezichten herkennen en grote letters lezen. de volgende morgen las ik de kleine lettertjes op mijn medicijndoosjes van mijn oogdruppels al en in de verte zie ik ook meteen al scherp. Ik ben die dag ook zelfstandig naar de kliniek gereden voor mijn eerste nacontrole.Kortom, niet langer twijfelen maar gewoon doen, je zult er blij van worden!"
Debbie Houtman Meer lezen
10
“Het is mijn beste beslissing geweest om voor ICL lensimplantaten te kiezen en te laten behandelen door dokter Otto Wolter. Ik had geen betere oogarts kunnen wensen, de operaties zijn zeer geslaagd, ik ben van -12 naar 0 gegaan. Echt ongelofelijk!Ik vertrouwde volledig op hem en zijn dreamteam, ondanks dat ik de behandelingen best spannend vond viel het achteraf erg mee. Hij heeft alles duidelijk uitgelegd tijdens de behandeling en stuurt zijn OK team goed aan om er een succesvolle behandeling van te maken. Ook heb ik veel lof voor optometrist Hamed, de uitgebreide vooronderzoeken, de nazorg en de persoonlijke service maakt hem zeer waardevol voor Worldeye. Met een dankbaar hart zou ik iedereen aanbevelen voor een ICL behandeling door dokter Otto Wolter bij Worldeye Amsterdam.”
Kinh-Thi Vapor Meer lezen
9
Als je staar hebt en wel op beide ogen, dan is de wereld stil aan kleiner geworden. In dat proces merk je er zelf weinig van, totdat je op enig moment denkt "Zijn die grote blauwe borden boven de autoweg nu kleiner geworden? Ik kan ze zo verdomd slecht lezen". Dat is het moment van wakker worden en contact zoeken met Worldeye. Vriendelijkheid en accuraat helpen is dan een kenmerk die sterk vertegenwoordigd is in jullie organisatie. Jullie staan open voor kritiek en jullie doen er dan ook wat mee. Waar anderen wegkijken en verder wegzakken daar pakken jullie zaken op. Dik applaus hiervoor.Wat uiteindelijk telt is het medische resultaat. En dat is goed. En wel zo goed dat je je weer tien jaar jonger voelt. Niet direct maar wel na een paar dagen al, en na 4 weken is alles optimaal. Kleurschakeringen zijn er opeens weer. Je had onderweg in de tijd niet eens door dat deze aan het "vergrijzen" waren. Er is weer scherp zicht en bent weer terug in de wereld waarin je kinderen leven. Laten behandelen in Amsterdam is geen straf, wel het parkeren van je auto. En realiseer je dat je na de behandeling ook nog een aantal keren terug moet naar Amsterdam. Maar het was het waard.Ga verder met de ontwikkelingen van de techniek, zet deze in voor de mensen die het nodig hebben en blijf open staan voor feedback. Ten slotte: De rekening. Wil je wat meer dan wat de zorgverzekeraar vergoed dan is deze rekening wel hoog, De mensen die het kunnen betalen, zullen hier niet snel over klagen met een dergelijk medisch resultaat, maar help ook eens mensen die het niet kunnen betalen (reserveer van elke betaling x% voor een hulpbehoevende. Het was maar een idee en mogelijk goed te gebruiken in de marketing). Verder is de samenwerking met medische faculteiten een handige. De nieuwste vindingen komen zomede vroegtijdig naar jullie toe en goed opgeleide jonge krachten konden weleens de opvolging worden van de alsmaar ouder wordende garde. en geleidelijke overdracht naar de jeugd kun je op een dergelijke manier mooi regelen. En wat doen we met de oudjes? Dat zijn de senioren die de "groentjes' de trucjes van het vak leren (maatschappelijk vaardig worden)Het ga jullie goed. En heel veel succes.
Hans Tonk Meer lezen
9.5
I had been wanting to get rid of my glasses for quite a while, and after researching a bit about the available methods, their benefits & risks, I decided to go with ReLEX SMILE if possible.After I committed to it, got my preliminary investigation appointment scheduled as soon as possible, where all sort measurements were taken, and where I learned more about the treatment itself.Everyone was really helpful and English was not a problem. Within the same week, I had both my eyes treated by laser by Dr. Wolter and his team, and in less than 10 minutes, my vision without glasses was already way better than before.One week after, it is already hard for me to even remember what the world with glasses used to be.
Sérgio Alves Meer lezen
8.5
Van te voren vonden we het best spannend, want je weet niet hoe het precies gaat. Achteraf is het 100% meegevallen en de behandeling was pijnloos. Dit hadden we veel eerder moeten doen!
Remon Arke en Tessa Rabbers Meer lezen
9
Een hele fijne ervaring! Het begon al met het eerste telefoontje met een hele vrolijke dame die mij direct goed hielp. Het advies is eerlijk en de behandeling professioneel. Je wordt goed begeleid tijdens de behandeling zelf. Ik wil iedereen bij Worldeye bedanken voor de goede service en de leuke sfeer. Echt een aanrader!
Niels Bosman Meer lezen
8
Voordat ik bij Worldeye terecht kwam was mijn zicht wazig en niet prettig, ondanks dat ik een bril droeg. Na de behandeling is mijn zicht super! Je wordt uitstekend behandeld en de controles zijn uitvoerig. De operatie is minder eng uitgevallen dan ik had verwacht. Kortom Worldeye is de plek om behandeld te worden. Aarzel niet en kom langs.
Hicham Boussakouki Meer lezen
9
Na een lange tijd twijfelen, heb ik eindelijk de beslissing genomen om mijn ogen te laten laseren. En gelukkig dat ik het uiteindelijk heb gedaan! Na een goed en helder advies van de aanwezige artsen heb ik gekozen voor de ReLEx SMILE behandeling. Deze is uitgevoerd door Prof. Dr. Bozkurt Sener. Ik ben heel erg tevreden over het hele proces. Tijdens en na de behandeling heb ik geen pijn of last gehad. Enkele uren na de behandeling kon ik al alles zonder lenzen zien. Het Worldeye team werkt zorgvuldig en laat patiënten op hun gemak voelen!
Helin Erdem Meer lezen
9.5
Mijn man en ik hebben vorig jaar oktober en november 2016 lensimplantaten in onze ogen laten zetten. Dat is ons heel goed bevallen. De ingreep is kort en pijnloos. Het feit dat je zonder bril door het leven kan is super! Ook de controles en de nazorg is ons prima bevallen. We hebben zeker geen spijt en vinden het absoluut een aanrader voor iedereen die de leesbril zat is.
Grietje Brommer Rozema Meer lezen
8.5
De ingreep was pijnloos en werd door Prof. dr. Sener uitgevoerd. De dag na de behandeling volgde de eerste nacontrole bij dr. Wolter. Dit is erg fijn, het gaat toch om de ogen. Het operatieteam was heel vriendelijk en betrokken. De dag na de operatie heb ik al heel goed en scherp zicht. Ik ervaar nauwelijks ongemak aan mijn ogen. Ik ben heel tevreden over de behandeling en kan Worldeye absoluut aanbevelen.
Ayesha Jetten Meer lezen
9
Onlangs heb ik mijn ogen laten behandelen middels een trifocale lens (inclusief leessterkte) bij Worldeye. Ik kon binnen 2 weken al terecht. Er wordt ruim de tijd genomen in het voortraject om alle metingen en onderzoeken te verrichten. De dag van de operatie was heel relaxed. Voor je er erg in had was het al voorbij. Ik heb het als zeer persoonlijk ervaren met en goede persoonlijke begeleiding. De nacontroles waren ook erg zorgvuldig. Ik zou het zo weer doen en heb alles als zeer positief ervaren!
Annet Besseling Meer lezen
8.5
Na 45 jaar contactlenzen gedragen te hebben, ben ik in januari 2018 geopereerd en heb nu permanente trifocale lenzen. De operatie duurde een half uur (voor beide ogen) maar ik was wel iets langer bezig met opmeten en druppelen. Ik dacht dat ik na de operatie niets zou kunnen zien. Je krijgt een donkere bril op die de ogen afschermt maar waar je wel door kan zien. Omdat ik ook staar had zie ik alles weer heel helder en in de mooiste kleuren! Ik ben tevreden over de behandeling en de medewerkers van Worldeye en erg blij met de trifocale lenzen. Het is zeker een aanrader.
Anneke Lambooij Meer lezen
8
De operatie was bijna pijnloos; uitgevoerd door een ervaren en vriendelijke personeel. Zij leggen alles uit en nemen al je zorgen weg.
Lorna Rickett Meer lezen