Worldeye op stap met Mark Rutte

23/04/2018

WORLDEYE OP STAP MET MARK RUTTE

Van 10 t/m 14 april 2018 heeft het internationale oogziekenhuis Worldeye uit Amsterdam zich gepresenteerd op de Chinese markt. Op uitnodiging van de Nederlandse overheid heeft clinical director Jacco Vroegop deelgenomen aan de economische missie naar Guangzhou en Chengdu. Doel was enerzijds om het kwalitatief hoogstaande Nederlandse zorgsysteem te vertegenwoordigen, en anderzijds Worldeye te verbinden aan interessante partners in China. ‘Veel Chinezen zoeken hun gezondheidszorg buiten China. Vaak reizen zijn naar HongKong, Singapore, Zuid-Korea en Japan. Wat is er mooier om onze excellence in eye care te ervaren en meteen ook een bezoek te brengen aan één van Europa’s mooiste steden?’, aldus Vroegop.

Amsterdam en Worldeye is een optimale combinatie voor medisch toerisme. Iets wat in vele landen al zeer gebruikelijk is, staat in Nederland nog in de kinderschoenen. In veel landen moeten mensen een relatief groot deel van een behandeling zelf betalen. Dit zorgt voor het actief op zoek gaan naar alternatieven buiten het eigen land. Financiële en kwalitatieve en andersoortige behandelingen zijn vaak de hoofdredenen. Aan het medisch bezoek wordt regelmatig een vakantie gekoppeld. Zodat voor- en nacontroles kunnen worden gewaarborgd en familie niet ver weg is. Ziekenhuizen en klinieken bieden hiervoor speciale pakketprijzen. Worldeye biedt bijvoorbeeld opties aan als transfer, tolken, hotels en stadsbezichtigingen. Vroegop: ‘Voor de Chinese zorgtoerist is door Worldeye zelfs een speciale website gemaakt: www.worldeye.nl/china.’

Door met minister-president Mark Rutte bedrijven te bezoeken en deel te nemen aan de economische missie worden deuren geopend, zijn bedrijven makkelijker toegankelijker en worden sneller dan anders mogelijk is, afspraken gemaakt. Voor Worldeye waren de door de Nederlandse ambassade gecreëerde matchmaking sessie uitermate zinvol om tot nieuwe contacten en ideeën te komen. Het vergroot de kennisontwikkeling, bedrijvigheid en zorgverlening in Nederland. Vroegop heeft in Guangzhou en Chengdu meerdere directeuren van ziekenhuizen en bemiddelingsagencies gesproken. Er zijn concrete afspraken gemaakt over het uitwisselen van kennis van artsen, het gezamenlijk doen van onderzoek en het verbinden van patiënten met Worldeye.

Vroegop: ‘Met minister Bruno Bruins heb ik kunnen spreken over de meerwaarde van internationale klinieken als Worldeye voor de Nederlandse patiënt en markt. Innovatie en kennis is nodig om Nederland in de top te houden van toegankelijke topzorg. Daarbij helpt medisch toerisme niet alleen de buitenlandse patiënt, maar zorgt het er ook voor dat de Nederlandse zorgaanbieders kunnen blijven investeren in de laatste technologie en kennis. Hier hebben alle Nederlanders profijt van!’ Het AIDI Eye Hospital in Chengdu heeft bijvoorbeeld een grote voorsprong op customized lensimplantaties en cornea (hoornvlies)transplantaties. Tijdens een uitgebreide matchmaking en bezoek aan dit privé-ziekenhuis is een goede basis voor een samenwerking en het vinden van synergie gelegd. In een gezamenlijk te plannen onderzoek, willen meer te weten komen naar de toepassing van signalering van ziekten als diabetes, Parkinson en bepaalde tumoren via oogscreenings. Door vroegtijdig te signaleren, kan worden ingrepen en ziekten worden voorkomen of minder acuut te laten zijn.

Worldeye kijkt uit naar de opvolging van de gemaakte afspraken met Chinese partners en verwacht door deel te hebben genomen aan de missie uiteindelijk nog oplossingsgerichtere en persoonlijk oogzorg te kunnen aanbieden. De kliniek biedt verzekerde en onverzekerde oogheelkunde aan en is gespecialiseerd in het verhelpen van staar door middel van premium lenzen. Hierdoor is een leesbril overbodig. Deze techniek van het verwisselen van de ooglens werkt optimaal bij mensen vanaf een jaar of 45 en ook als er nog geen staar is. Met ooglaseren is de 26 jaar geleden ontstane organisatie groot geworden, maar inmiddels wordt alle type oogzorg aangeboden. Zijn er betaalafspraken met alle zorgverzekeraars en hanteert de kliniek door zelfs s’ avonds en in het weekend open te zijn, een wachtlijst voor een polibezoek van maximaal 2 weken en voor operaties van maximaal 1 maand. Een gevarieerd internationaal team zorgt met aandacht voor de beste oplossing in het behouden en verkrijgen van excellent zicht.