Worldeye, de kliniek die je ogen weer opent

14/10/2020

Worldeye op de Zuidas maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van ziekenhuizen gespecialiseerd in oogzorg. Kliniek directeur Jacco Vroegop en medisch directeur Guido Neuteboom zetten zich dagelijks in om mensen van hun oogproblemen af te helpen. De veelzijdige oogkliniek vind je aan De Boelelaan.

EEN ONDERSCHEIDENDE KLINIEK
De patiënten die in de kliniek van Worldeye behandeld worden voor hun problemen aan het oog, komen vooral uit de buurt. “Ooglaseren, lensimplantaten of cosmetische ingrepen rondom het oog: je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben daar in ons samenwerkingsverband een passende specialist voor”, vertelt Vroegop. “De mensen van veraf komen vaak, omdat ze zich elders onbegrepen voelen en het hogerop gaan zoeken. Die lopen al heel lang bij andere artsen en komen uiteindelijk bij ons terecht. Wij kunnen dingen behandelen die andere klinieken niet kunnen
behandelen. Daarin onderscheiden wij ons.”

GEEN BRIL MEER NODIG
Tegenwoordig kan er met verfijnde chirurgie en medicatie een heleboel opgelost worden. “Het vak is radicaal veranderd”, zegt Neuteboom. “Gedoe met een bril en een brillendoos is ouderwets. Ik heb niet eens meer een brillendoos! Er komt steeds meer nuttige technologie binnen handbereik waardoor je minder vaak machteloos staat tegenover situaties waarbij de gezondheid van de ogen te wensen over laat.”

INZICHTGEVENDE TECHNOLOGIE
Bij Worldeye kun je er kosteloos achter komen wat de gezondheidsstatus van je ogen is én of je in aanmerking komt voor een bril vervangende ingreep. Hiervoor maken ze gebruik van hoogwaardige apparatuur. “Wij maken gebruik van iTrace-technologie waarmee je optische onzuiverheden analyseert in iemands zicht en dit vervolgens vertaalt naar een simulatie van hoe de patiënt dat dan ervaart. Vervolgens kan er aan de hand van deze technologie voorspeld worden wat het effect van een bepaalde operatie op zo’n oog met optische onzuiverheden zal zijn,” legt Neuteboom uit.

PREMIUM LENS
Staar is een van de aandoeningen die veel behandeld wordt bij Worldeye. De premium lens is een echte uitkomst bij het behandelen van een patiënt met staar. Deze lens is gemaakt om zoveel mogelijk scherp te kunnen zien zonder leesbril. “Juist mensen die op een wat jongere leeftijd – laten we zeggen een jaar of
vijftig – staar krijgen, kunnen wij helpen met een premium lens en zo de ongemakken van het dragen van een bril wegnemen”, vertelt Neuteboom.

DANKBAAR WERK
Bij Worldeye is er echt aandacht voor de patiënt. Dit merk je al bij binnenkomst in de verwelkomende wachtruimte. Neuteboom vervolgt: “Wij nemen de tijd voor onze patiënten en voorzien hen ook altijd een beetje in lifestyle advies. Ik adviseer mensen om niet te roken, genoeg antioxidanten binnen te krijgen en hun ogen altijd te beschermen tegen uv-straling.” Het geeft Neuteboom veel voldoening om mensen veel van hun gezichtsvermogen terug te kunnen geven. “Ik heb vaak meegemaakt dat mensen met echt dramatisch slechte ogen hierdoor totaal gerevalideerd zijn. Ik kan hun leven veranderen, dat geeft mij een kick! De dankbaarheid is de helft van mijn salaris.”

EEN FIJNE PLEK
Worldeye op de Zuidas is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. “We voelen ons als een vis in het water in deze omgeving”, vertelt Neuteboom opgewekt. “Dit is een plek waar werk- nemers met plezier komen. Ik vind het imago van de kliniek erg belangrijk en daar werken we samen dan ook hard aan. Wij zijn echt een witte raaf in kliniekenland.”

Benieuwd naar het artikel gepubliceerd in ‘Zie onze zaak’?
Klik dan op de link om verder te lezen: ZOZ125 Worldeye