Wat is nu de beste ooglasermethode en waarom?

04/09/2018

Als je je verdiept in het ooglaseren dan kom je een heel scala aan afkortingen, generaties en voor- en nadelen tegen. Men vraagt zich af of de duurste methode dan de beste methode is. En mocht dat dan zo zijn, waarom? Heel wat vragen die boven komen drijven en waarbij je je wellicht enigszins verloren voelt in ‘de wereld van het ooglaseren’.

Graag helpen wij je een handje op weg naar het antwoord op de hamvraag ‘wat is voor jou nu de beste ooglasermethode en waarom’? Niet voor niets proberen we de informatie aan de telefoon te beperken, want voordat je het weet is het een complete informatie overdracht die wellicht totaal niet passend is op jouw situatie. Hiervoor is het belangrijk om een vooronderzoek uit te voeren.

Maandelijkse informatie avonden kunnen dit meer filteren. Welke methodes zijn er? Wat houdt het precies in en wanneer is een dergelijke behandelmethode dan juist wel of niet geschikt voor mij? Een aansluitende Quickscan kan al meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden. Gaan we echter dieper in op het advies, dan hebben we een compleet medisch vooronderzoek nodig. Dit onderzoek duurt maar liefst 1,5 uur. Een mooi assortiment aan verschillende high-tech apparatuur trekken aan je voorbij. Het lijkt wel een futuristische verzameling waarmee je onderzoek kunt doen op een andere planeet. En dat allemaal om de doelstelling (scherp zicht) te kunnen behalen. Bijna onwerkelijk. Want als je jarenlang afhankelijk bent geweest van bril of contactlenzen is het nauwelijks te bevatten dat je na een ooglaserbehandeling (of lensimplantatie) scherp kunt zien! Gewoon je dag kunnen beginnen, zonder gepiel van contactlenzen of een bril die van je neus af bounst als je lekker aan het sporten bent.

Over sporten gesproken, zomaar een willekeurig voorbeeld dat van invloed is op jouw situatie. Ben je een kickbokser, sta je in de kopstand met je wekelijkse yogales of ben je een tennisser die geen bal wil missen? Niet alleen de uitslagen van de oogmetingen, scans, oogdruppels, traan testen en topografische modellen van het hoornvlies hebben invloed op het advies dat wij geven. En ja, dat kan soms de methode zijn die de scherpste prijs draagt en af en toe de nieuwste derde generatie ‘ReLEx SMILE’. Of vind je die leesbril toch ook irritant? Want als we toch bezig zijn….

Bel me terug