Wat als ooglaseren geen optie is?

25/03/2019

Scherp zicht middels een extra lensimplantaat (ICL / Artiflex)

Stelt u zich eens voor: 365/24/7 scherp zicht, waar u ook bent en wat u ook doet. Of u nu gaat zwemmen, autorijden, backpacken of op het werk bent, alles is mogelijk! Met een implantlens heeft u scherp zicht zonder bril of contactlenzen. Het is een mooi alternatief als ooglaseren niet mogelijk blijkt te zijn of als u dit zelf niet wilt. De lens is gemaakt van Collamer (een combinatie van collageen en polymeer) en wordt permanent in het oog geplaatst. Er wordt niets in het oog veranderd en is zodoende altijd omkeerbaar. De lens kan verwijderd worden als u op latere leeftijd bijvoorbeeld staar krijgt. U voelt de lens niet zitten en we kunnen hiermee lage tot zeer hoge sterktes inclusief eventuele cilinderafwijkingen corrigeren. We kunnen middels de implantlens de volgende sterkte/refractieafwijkingen corrigeren:

  • Bijziendheid: -3:00 tot -23.50 dioptrie
  • Verziendheid: +1:00 tot +12:00 dioptrie
  • Cilindersterkte: 2:00 tot 7:00 dioptrie

Wat is een extra lensimplantaat precies?

Extralensimplantaten, oftewel ICL  of Artiflex lenzen, zijn ultra dunne implantlenzen die de refractieafwijking corrigeren. Deze lenzen worden in het oog geïmplanteerd. Dit klinkt eng, maar is het niet. Middels druppelverdoving wordt het oog verdoofd. Daarna wordt er een kleine incisie/opening in het oog gemaakt. Hierdoor wordt de lens naar binnen geschoven en bevestigd aan de iris, het gekleurde gedeelte van ons oog. De kleine wond herstelt al snel en hoeft niet gehecht te worden. De totale behandeling duurt circa 15 minuten per oog en is compleet pijnloos. En het mooie is dat al vrijwel direct na de behandeling scherp kunt zien! Uw bril of contactlenzen zijn dan voorgoed verleden tijd!

Absolute veiligheid en perfect resultaat

Onze ogen zijn het meest kostbare bezit dat we hebben, dus daar wilt u geen risico mee lopen. Dat is een feit. Implantlenzen (voorzetlenzen) worden wereldwijd al meer dan 25 jaar, in meer dan 75 landen, bij inmiddels meer dan 1 miljoen mensen toegepast. Inmiddels weten we dat de lens zeer veilig is en een zeer goed resultaat oplevert, ook op de lange termijn. Implantlenzen zijn uitgebreid en zorgvuldig getest tijdens uitgebreide onderzoeken en voldoen aan de strengste medische vereisten.

Voor veel mensen geschikt

Zoals u in bovenstaande overzicht kunt zien, zijn implantlenzen toepasbaar op een groot scala refractieafwijkingen. Als u bij Worldeye langskomt voor een medisch vooronderzoek, informeert de optometrist u of u geschikt bent en zo ja, voor welke type implantlens. Wij werken met de fabrikanten Ophtec  en Vision ICL, marktleiders op het gebied van lensimplantaten. De leeftijd voor wie de behandeling geschikt is, ligt tussen de 21 en 45 jaar. Middels een lensimplantatie wordt kan helaas geen leesbrilsterkte worden verholpen. De noodzakelijkheid van een leesbril ontwikkeld zich naar mate we ouder worden, meestal na de 45ste levensjaar. Mocht u boven de 45 jaar zijn en af willen van de leesbril, dan kan dat ook. Informeer dan naar onze trifocale lenzen.

Kijk eens naar de vlog om een beter beeld te krijgen

Het is voor veel mensen best spannend om een lensimplantatie te ondergaan in plaats van een ooglaserbehandeling. Wanneer een ooglaserbehandeling niet tot het gewenste resultaat zal leiden of geen veilige oplossing biedt, kijken we naar deze techniek. Deze oplossing wordt meestal gekozen als een hoge afwijking moet worden gecorrigeerd of wanneer het hoornvlies te dun is voor een ooglaserbehandeling. Voor de vlogster ‘Saske de Schepper’ was ooglaseren geen optie, waarna ons advies een implantlens was. Voor haar behoorlijk spannend. Zij heeft het hele traject vastgelegd op video in een vlog. Dit  geeft heel mooi weer hoe het proces in zijn werk gaat en welke emoties erbij komen kijken. Veel kijkplezier!
Klik snel door om de vlog te bekijken