Voorgoed van al uw brillen af

19/11/2018

Help, m’n armen worden te kort!
Het lijkt alsof de lettertjes op de verpakkingen steeds kleiner worden gedrukt. Of worden onze armen gaandeweg steeds korter? Helaas ontkomen we er niet aan, de komst van de leesbril. Lezen kost steeds meer moeite, de leesbril maakt het in ieder geval een stuk aangenamer. Gemiddeld beginnen de leesproblemen ergens tussen je 40e en 50ste levensjaar.

Voor degene die de leesbrillen in van die mooie fancy kleuren, rare rechthoekige modellen of zelfs met een koortje eraan echt niets vinden is er goed nieuws. Middels een lensvervanging bent u af van alle brillen! Dat wil zeggen, ook van de normale bril die sommige nodig hebben om op afstand scherp te kunnen zien. De mensen met een min-afwijking (myopie) hanteren vaak de ‘wisseltruc’. Als er iets gelezen moet worden, schuiven zij juist de bril opzij om de kleine lettertjes te kunnen lezen. Charmant is anders, een wirwar van allerlei brillen en ongemakken waar de juiste bril nu is gebleven.

Wist u dat de leesbril niet nodig hoeft te zijn?
In het oog bevindt zich de eigen natuurlijke ooglens. Deze lens wordt gaandeweg steeds minder flexibel en de spiertjes die deze lens aansturen worden slapper. Middels een lensvervanging kunt u scherp zien op alle afstanden. Bij Worldeye maken we gebruik van de premium trifocale implantlens van bekende A-fabrikanten zoals Zeiss en Bausch & Lomb die het zicht op de meest gebruikte afstanden corrigeert: dichtbij, tussenafstand en veraf. Met de unieke eigenschappen van deze lens kunt u dus scherp zien zonder dat u nog een (lees)bril of contactlenzen nodig heeft. De premium trifocale lens is ook verkrijgbaar in een torische variant, deze is geschikt voor mensen met een cilinderafwijking (astigmatisme).

Levens lang plezier, dus op latere leeftijd ook geen staar meer
De behandeling is geschikt voor mensen vanaf 45 jaar of ouder, afhankelijk van de oogsterkte. Het is vergelijkbaar met een staaroperatie, maar dan op jongere gezonde ogen waarbij er nog sprake hoeft te zijn van staar. Doordat er een premium trifocale kunstlens in het geplaatst word, treedt er op latere leeftijd ook geen staar meer op. Bij staar vertroebeld de eigen ooglens en behoord evenals tot het ouderdomsproces. De eigen ooglens is nu vervangen, zodoende kan staar niet meer optreden.

Heeft u staar? Kies dan voor de premium trifocale lens
Zoals al eerder genoemd is het plaatsen van een premium trifocale lens hetzelfde principe als een staaroperatie. Heeft u staar? Dan kunt u kiezen voor deze geavanceerde lens om van alle brillen af te zijn, dus scherp zicht op alle afstanden! Bij een staaroperatie wordt er standaard gekozen voor een monofocale lens. Kiest u voor de premium trifocale variant, dan hoeft u maar een deel bij te betalen voor de lenzen. Een staaroperatie wordt namelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Meer weten?
Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel dan voor een afspraak om te kijken of uw ogen geschikt zijn. U kunt ook een gratis informatie avond bijwonen en al uw vragen stellen in onze kliniek te Amsterdam of in onze vestiging te Nijmegen. Aansluitend kunt u een gratis Quickscan laten doen om te kijken of een behandeling mogelijk is voor u.

Worldeye Amsterdam & Nijmegen zijn onderdeel van de grootste keten van oogklinieken: Dünyagöz. De organisatie telt meer dan 1.500 medewerkers, waaronder 300 artsen, volledig gespecialiseerd in de oogzorg. Het behandelteam van Worldeye bestaat uit: Dhr. Bozkurt Sener, drs. Otto Wolter, drs. Chelo Temprano en drs. Guido Neuteboom. Samen hebben zij meer dan 175.000 uitgevoerde oogheelkundige behandelingen op hun naam staan.