Blijvende behandeling voor droge ogen

26/07/2018

Last van droge ogen?
Droge ogen kan enorm vervelend zijn en de kwaliteit van het zicht verminderen. Droge ogen komt bij veel mensen voor en neemt toe naarmate men ouder wordt. Daarnaast is het dagelijks werken achter een computerscherm, veel autorijden, kunstmatige verlichting, luchtvervuiling en het dragen van contactlenzen niet bepaald bevorderlijk tegen het hebben van droge ogen.

Dé oplossing voor droge ogen: IRPL E-Eye behandeling
Worldeye heeft dé oplossing voor droge ogen: de IRPL E-Eye behandeling. Het doel van de behandeling is om de irritatie door uitdroging zoveel mogelijk te verminderen. Dankzij jaren van onderzoek werd er een methode ontwikkeld om de klachten van droge ogen te behandelen. De behandeling is gericht op het herstellen van de meiboom klieren en is zodoende blijvend van aard. Dit in tegenstelling tot het gebruik van kunsttranen of plugs. Door de E-Eye behandeling worden de kliertjes (van meiboom) in het ooglid gestimuleerd. De tranen zullen daardoor minder snel verdampen wat het probleem van droge ogen oplost.

Hoe gaat E-Eye behandeling in z’n werk?
Het E-Eye apparaat werkt met speciale lichtpulsen welke indirect zijn. Je voelt er niets van en de behandeling vindt plaatst op een ligstoel. U krijgt een speciaal oogmasker op die uw ogen beschermt tegen het licht van de E-Eye. De optometrist zal gel op de jukbeenderen en de temporale zone aanbrengen. Vervolgens worden er zowel rondom het linker- als het rechteroog 5 lichtpulsen toegediend. De lichtpulsen uit het apparaat stimuleren de klieren van Meiboom die zich onder de huid rondom de ogen bevinden (dus niet het oog zelf). Hierdoor worden de Meiboomklieren geactiveerd om extra lipide (vetten en vetachtige stoffen) af te scheiden waardoor de ogen minder droog aanvoelen.

Na de behandeling
De behandeling duurt circa 20 minuten en u kunt eventuele contactlenzen daarbij gewoon inhouden. Na de behandeling wordt het masker en de gel van uw gezicht verwijderd. U kunt direct weer de normale werkzaamheden oppakken en zelf een voertuig besturen. Een begeleider is zodoende niet nodig.

Resultaten
U heeft zo’n 3 tot 4 sessies nodig verdeeld binnen 75 dagen die ieder uit een serie van 5 pulslicht shots bestaan voor een goed effect/ resultaat van de behandeling. Het kan mogelijk zijn dat de optometrist en/of oogarts u adviseert om 1x per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Tijdens het consult krijgt u advies op maat voordat er een afspraak gemaakt wordt voor een behandeling.

Kosten
Per sessie: € 98,50.

Bel me terug