Veel Gestelde Vragen | Worldeye
Facebook
İnstagram
Linkedin
Twitter


  Contact : 085-0290011

De Boelelaan 1065, 1082 SB Amsterdam (Netherlands)

Veel Gestelde Vragen

Worldeye

085-0290011

Worden mijn ogen volledig gecorrigeerd wanneer ik laserchirurgie onderga? Kunnen mijn dioptrische waarden na de chirurgie nog veranderen?

Het doel van laserchirurgie is om u van uw bril af te helpen en uw zicht te behouden. Voor dioptrie 0,5 en lager hoeft u geen bril te dragen en gelden daarom als een succesvolle operatie. Wanneer de laserchirurgie wordt uitgevoerd terwijl de dioptrische waarden nog toenemen, dan kan een bril later weer nodig zijn. Daarom dient het zicht van de persoon ten minste 1 jaar stabiel te zijn. 95% van de bijziende mensen en 70% van de verziende mensen hoeven na de laserchirurgie geen bril meer te dragen.

Kan iemand een staaroperatie ondergaan na laserchirurgie?

Laserchirurgie voorkomt noch veroorzaakt toekomstige oogbehandelingen (inclusief staaroperaties).

Hoe veranderen lasertypes? Hoe weet ik welk type laser voor mij geschikt is?

Laserchirurgie wordt bepaald op basis van de structuur en dioptrische waarden van iemands ogen. Personen bij wie de controles voorafgaand aan de operatie laten zien dat zij in aanmerking komen voor laserchirurgie worden behandeld met de laserbehandelmethode die het beste past bij zijn oogstructuur en een grote kans op succes biedt.

Hoe lang duurt een laseroperatie?

Een laseroperatie wordt binnen de korte tijd van 5-10 minuten voltooid.

Komen er bloedingen voor bij laserchirurgie?

Er komen geen bloedingen voor bij laserbehandeling omdat deze wordt toegepast in het hoornvlies, een oogweefsel zonder bloedvaten. Laserbehandeling is daarnaast pijnloos omdat ze wordt uitgevoerd onder plaatselijke anesthesie (oogdruppels).

Voelt men pijn na de laserchirurgie?

De patiënt kan pijn, steken of tranen in het oog ervaren tot 6 uur na een laserchirurgie waarbij een flap in het hoornvlies wordt gevormd als eerste stap, zoals bij Intralase-LASIK en LASIK. Bij een laserchirurgie waarbij het oogoppervlak wordt losgemaakt, zoals bij LASEK en PRK, kan de pijn 2-3 dagen aanhouden. Er kan een beschermende contactlens in het oog worden geplaatst na de laseroperatie om de pijn te verminderen.

Ik heb lage dioptrische waarden; kan ik nog steeds laserchirurgie ondergaan?

Iedereen die een bril nodig heeft of deze niet langer wil dragen kan laserchirurgie ondergaan, ongeacht de dioptrische waarden wanneer de oogstructuur geschikt is voor de chirurgie.

Astigmatisme kan toch niet met laser worden gecorrigeerd?

Laserbehandeling wordt toegepast om naast bijziendheid en verziendheid ook astigmatisme te corrigeren.

Wat zijn de punten om op te letten na de behandeling?

  • De ogen hoeven niet met verband te worden afgedekt na de chirurgie.
  • De oogdruppels die de arts voorschrijft moeten precies worden toegediend zoals de arts heeft geïnstrueerd.
  • Het is belangrijk dat de patiënt niet aan het oog zit en niet doucht tijdens de eerste 24 uur na de operatie.
  • U kunt 24 uur na de operatie uw normale leven weer oppakken.
  • Een mild stekend of tranend oog is tijdens de eerste uren normaal.
  • De arts moet regelmatig bezocht worden voor controle na de behandeling.

Wanneer kunnen patiënten hun normale routines weer oppakken?

Meestal kunnen ze de volgende dag weer aan het werk gaan. Het is even belangrijk als de operatie zelf dat u uw medicijnen regelmatig gebruikt zoals door de arts geïnstrueerd. We raden aan een zonnebril te dragen omdat u last kunt hebben van de zon. U kunt deelnemen aan alle sporten inclusief wandelen, fietsen en aerobics. U kunt met het vliegtuig reizen. Zwemmen in het zwembad of de zee moet echter de eerste 20 dagen vermeden worden om infectie te voorkomen. Na de eerste maand kunt u voor cosmetische doeleinden gekleurde lenzen gebruiken wanneer u dat wilt.

Kan iemand twee keer laserchirurgie ondergaan?

Het doel van laserbehandeling is om de dioptrie van de ogen te verminderen tot + / – 0,50. Afhankelijk van uw dioptrische waarden, wordt dit doel bereikt met een succespercentage van meer dan 90-95%. Wanneer de waarde van uw ogen bij controle niet voldoende blijkt te zijn gecorrigeerd minimaal 6 maanden na de operatie, dan worden alle tests en onderzoeken herhaald.

Pachymeter, Orbscan en Topolaser onderzoeken worden gedaan om te zien of de hoornvliesdikte en dioptrische waarden geschikt zijn voor een tweede laseroperatie. Indien ze geschikt zijn, kan de tweede laseroperatie worden uitgevoerd zonder een nieuwe flap te vormen en in plaats daarvan de eerste flap op te lichten. Het is volkomen geaccepteerd om de behandeling op deze manier te herhalen.