PRK/LASEK | Worldeye
Facebook
İnstagram
Linkedin
Twitter


  Contact : 085-0290011

De Boelelaan 1065, 1082 SB Amsterdam (Netherlands)

PRK/LASEK

Worldeye

085-0290011

Een LASEK behandeling als alternatief voor LASIK

De LASEK behandeling is een van de eerste generatie lasermethodes. Oorspronkelijk is deze behandeling bedoeld voor geïnteresseerden waarbij het hoornvlies te dun is, of de refractieafwijking te hoog voor een normale LASIK behandeling. LASEK is een variant op de oudere PRK methode. Dit is de oudste vorm van lasercorrectie.

Een LASEK behandeling is alleen geschikt voor cliënten met minwaarden. Pluswaarden of grote cilindrische afwijkingen geven geen goed resultaat. Daarom behandelt Worldeye alleen geïnteresseerden met een afwijking van maximaal -4.

De werkwijze

Het hoornvlies bestaat uit meerdere delen. De buitenste beschermlaag noemen wij het epitheel, de laag daaronder heet het stroma. Om een oog te kunnen laseren werkt de arts in het stroma. Hiervoor moet hij de buitenste laag omzeilen. Bij traditionele PRK verwijdert de oogarts het epitheel in zijn geheel. Dit is bij LASEK niet nodig. De specialist schuift hiervoor het epitheel alleen opzij. Vervolgens bewerkt hij het stroma. Naderhand rolt de oogarts het epitheel er weer overheen. Dit laagje zuigt zich vervolgens vast en wordt met een medicinale contactlens beschermd. Het fungeert als een soort natuurlijk verbandje. Na verloop van tijd groeit er geleidelijk een nieuwe epitheel laag.

Herstelproces na een LASEK behandeling

Het verloop van het genezingsproces is vergelijkbaar met de PRK-behandeling. U kunt na een tot twee weken de draad weer oppakken, maar de eerste gevoeligheden verdwijnen al na slechts drie tot vijf dagen. In deze dagen kunnen de ogen droog aanvoelen en is er sprake van een branderig en zanderig gevoel. Daarnaast zijn de ogen gevoelig voor licht. In sommige gevallen treedt er in de eerste week misselijkheid op.

PRK helpt mensen al meer dan 27 jaar

PRK of transPRK is de oudste vorm van ooglasercorrectie die we kennen. De methode wordt al sinds 1988 gebruikt en behoort tot de eerste generatie procedures. U kunt de behandeling in combinatie met Wavefront doen.