Laser Korting - Laserbehandeling Proces - Worldeye Amsterdam | Worldeye
Facebook
İnstagram
Linkedin
Twitter


  Contact : 085-0290011

De Boelelaan 1065, 1082 SB Amsterdam (Netherlands)

Laserbehandeling Proces

Worldeye

085-0290011

Ooglaseren is een behandeling om van de bril en/of contactlenzen af te komen. Bij deze behandeling wordt het hoornvlies (voorste heldere gedeelte van het oog) van vorm veranderd door middel van een laser. Hiermee kan de brilsterkte gecorrigeerd worden. Hierdoor valt het licht weer op de juiste manier op je netvlies met als resultaat: scherp zicht. Je bent niet meer afhankelijk van een bril of contactlenzen.

Niet iedereen is geschikt voor ooglaseren. Ongeveer 85% van de mensen zijn geschikt voor een ooglaserbehandeling.

Ooglaseren is de meest gebruikte methode ter wereld om bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te verhelpen.

Mocht u niet in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling, dan kijken we naar de mogelijkheid op het gebied van lensimplantatie. Lensimplantatie kan op twee verschillende manieren. We kunnen de eigen ooglens vervangen door een Trifocale lens van Zeiss, zodat u op alle afstanden scherp kunt zien (u heeft ook geen leesbril meer nodig!). Een andere optie is een extralens voor mensen tussen de 18 – 45 jaar. Vaak hebben deze mensen te maken met een te dun hoornvlies en/ of een te hoge refractieafwijking. Deze extralens wordt in de voorste oogkamer geplaatst. 

Voor wie is ooglaseren geschikt?

 • Leeftijd vanaf 18 jaar of ouder. Het is namelijk noodzakelijk dat uw ogen volgroeid zijn.
 • U bent afhankelijk van een bril of contactlenzen om scherp te kunnen zien.
 • De refractieafwijking (oogsterkte) is in de afgelopen 2 jaar stabiel gebleven (niet meer van 0,50 dioptrie verandering).
 • Een ooglaserbehandeling is voornamelijk geschikt bij refractieafwijkingen tussen de -10.00 en de +6.00 dioptrie en cylinderafwijkingen tot -6.00 dioptrie. Bij hogere afwijkingen kijken we naar lensimplantatie.

Voordelen van een ooglaserbehandeling

 • U zult voor altijd verlost zijn van de ongemakken van het dragen van lenzen of een bril.
 • U zult ‘s nachts of ‘s ochtends zodra u wakker wordt duidelijk de tijd kunnen zien.
 • U zult een natuurlijk uiterlijk en zicht hebben zonder bril of contactlenzen.
 • U zult lekkerder in uw vel zitten en beter zijn in sporten.
 • U zult minder hinder hebben van weersomstandigheden als wind of regen.
 • U zult nooit meer last hebben van scheef zittende contactlenzen of gebroken brillenglazen.

STAPPEN VAN DE LASERBEHANDELING

Onderzoek

De veiligheid van uw ogen staat altijd voorop voor ons. Als u overweegt een ooglaserbehandeling te laten uitvoeren, is het nodig eerst een oogonderzoek te doen. We bieden een vooronderzoek en een uitgebreid onderzoek aan. Tijdens dit vooronderzoek kijken we of uw ogen geschikt zijn. Tijdens het onderzoek wat daarna volgt analyseren we welke behandeling het beste bij uw ogen past.

Wat meten we tijdens de vooronderzoek?

Tijdens een intake meten we de vorm en dikte van het hoornvlies, de soort zichtafwijking, de sterkte van de oogafwijking en de oogdruk. Deze gegevens zijn van belang om vast te kunnen stellen of een behandeling mogelijk is. Het vooronderzoek is volledig vrijblijvend. Als blijkt dat uw ogen geschikt zijn, plannen we een afspraak voor een uitgebreider medisch onderzoek in.

Twijfelt u over een ooglaserbehandeling? Laat dan in ieder geval eerst een oogonderzoek doen om te kijken of u in aanmerking komt.

Geen wachtlijsten

Als u eenmaal heeft besloten om uw ogen te laten laseren en u een groen licht krijg naar aanleiding van uw vooronderzoek, kunt u snel bij ons terecht. Worldeye heeft namelijk geen wachtlijsten. Houdt u er rekening mee dat u voor een uitgebreid onderzoek geen contactlenzen mag dragen. Daarnaast kunt u niet zelf rijden, omdat wij oogdruppels toedienen die de pupillen verwijden. Deze druppels leveren onscherp zicht op en diepte inschatten wordt lastiger. We zijn altijd bereid om mee te denken over de mogelijkheden door bijvoorbeeld het vooronderzoek en de daadwerkelijke behandeling snel na elkaar te plannen.

Voorbereiding

Voorbereiden op een ooglaserbehandeling

Als u besloten heeft om een ooglaserbehandeling uit te laten voeren, worden met u afspraken gemaakt voor het medisch onderzoek en de behandeling. 

Zachte contactlenzen mogen gedurende twee weken voor de dag van behandeling niet gedragen worden, deze periode is bij harde lenzen vier weken. De reden hiervoor is, dat contactlenzen invloed hebben op de vorm van het hoornvlies. Het dragen van een bril is natuurlijk geen enkel probleem.

Het medisch onderzoek in Amsterdam

Tijdens het medisch onderzoek dat plaats vindt in de oogkliniek in Amsterdam krijgt u uitgebreide informatie over de laserbehandeling en mogelijke risico’s. Bovendien krijgt u een behandelovereenkomst waarin alle mogelijke complicaties van een ooglaserbehandeling worden vermeld mee naar huis.

Een behandelovereenkomst is een wettelijke vereiste. De wet schrijft voor dat u ons schriftelijk toestemming geeft om de behandeling te mogen uitvoeren. Ook zijn wij verplicht u te informeren over eventuele risico’s. Het ondertekenen van een behandelovereenkomst heeft niets te maken met aansprakelijkheid: wij zijn als kliniek verantwoordelijk voor de kwaliteit van de behandeling en zijn hiervoor ook aansprakelijk. De behandelovereenkomst wordt door u en door de behandelende oogarts ondertekend voordat de behandeling wordt uitgevoerd.

De behandeldag

Aankomst

Zodra u in de kliniek aankomt op de dag van behandeling, worden uw ogen nogmaals gemeten. De oogarts die u behandelt loopt met u alle resultaten van de metingen door en geeft u nogmaals uitleg over de mogelijke risico’s en over zijn verwachtingen van het eindresultaat. Op dat moment krijgt u ook definitief uitsluitsel over de techniek voor de ooglaserbehandeling.

Indien er ernstige risicofactoren aan het licht komen die bij vorige onderzoeken niet te zien waren, dan zal de arts in het belang van het welzijn van uw ogen eventueel nog van de behandeling af kunnen zien.

Stappen tijdens de behandeldag

De ooglaser behandeldag omvat een aantal stappen. Het totale verloop van de behandeling tot de eerste na-controle duurt over het algemeen ongeveer anderhalf uur.

Overzicht van de stappen volgens het voorbeeld van de Femto LASIK methode:

 • Uw kleding wordt aan de behandeling aangepast: u draagt een haarnetje, over uw kleding draagt u een operatiejas en uw schoenen worden afgedekt met slofjes.
 • De ogen worden met druppels verdoofd.
 • Met de Visumax FemtoSecond laser maakt de oogarts binnen slechts drie minuten per oog de flapjes, de laser zelf wordt hierbij slechts gedurende 30 seconden per oog gebruikt.
 • Met de eximer laser corrigeert de oogarts vervolgens de vorm van het hoornvlies waardoor u weer goed kunt zien. Deze stap duurt circa 5 minuten per oog. De laser zelf heeft voor de correctie niet meer dan 10 tot 15 seconden nodig.
 • U wacht een half uurtje in de rustruimte.
 • De oogarts controleert of de ooglaserbehandeling goed is verlopen.

Wij raden u aan om een zonnebril zonder sterkte mee te nemen voor na de behandeling. In de kliniek krijgt u een speciale beschermbril mee naar huis voor de eerste nacht.

De volgende dag gaat u naar de kliniek waar de oogarts een tweede nacontrole uitvoert. Op deze wijze worden eventuele complicaties onmiddellijk gezien en eventueel behandeld. Na zorgvuldige controle van de geslaagde ooglaserbehandeling kunt u dan al terug naar huis. Normaliter kunt u zelf al weer autorijden!

Moet u op pijn rekenen op of na de behandeldag?

Afhankelijk van de methode van de ooglaser behandeling die voor uw ogen geschikt is, verschilt het ongemak of de pijn en ook de duur tot het volledige gezichtsvermogen bereikt wordt.

 • Bij de ReLEx SMILE voelt u nauwelijks iets. Na de behandeling een licht irritatie gevoel dat binnen 4 uur is verdwenen.
 • Een Femto-LASIK of standaard LASIK ooglaserbehandeling is eenvoudig, bijna geheel pijnloos en de genezingstijd is extreem kort. De druk op het oog voor het maken van het flapje bij de Femto-LASIK behandeling wordt echter soms wel als onaangenaam ervaren.
  Vaak is het positieve effect er al onmiddellijk na de operatie en ziet men meteen veel beter. Gedurende de eerste dagen en soms eerste weken kan het gezichtsvermogen nog licht varieren.
 • Na een LASEK / (Trans)PRK-behandeling moet ongeveer drie tot vijf dagen rekening worden gehouden met behoorlijke pijn. Ook de genezingstijd is hierbij langer. Na één week wordt ongeveer 80 % van het gezichtsvermogen bereikt, en na ongeveer 3 weken is het definitieve gezichtsvermogen bereikt.

Nazorg

Tweede controle

De dag na de ooglaserbehandeling worden uw ogen een tweede keer onderzocht om eventuele complicaties te herkennen en eventueel onmiddellijk te behandelen. Complicaties zijn nooit helemaal uit te sluiten maar treden zelden op. Complicaties vereisen directe behandeling en hebben tot nu toe niet tot blijvende problemen geleid.

Wanneer u na dit tweede onderzoek nog vragen heeft, kunt u die met de oogarts bespreken. Wij zijn er voor u. Het verheugt ons telkens weer na deze controle onze patiënten zonder bril of lenzen, maar met goed gezichtsvermogen naar huis te zien gaan.

Derde, vierde en vijfde nacontrole

Na een week, een maand, na 6 maanden en na een jaar zijn nog extra nazorgcontroles voor de gezondheid van uw ogen gepland. Met deze controles waarborgen wij uw verwachtingen van de ooglaserbehandeling. Indien het om medische redenen noodzakelijk is, worden aanvullende controleafspraken gemaakt.

Indien een nabehandeling vereist is, wordt u nogmaals door onze oogartsen in Amsterdam onderzocht. De oogarts zal dan samen met u bepalen of een nabehandeling wenselijk en mogelijk is. Aan de nazorg-controles en een eventuele nabehandeling zijn geen extra kosten verbonden.