Intraoculaire Lensbehandeling - Worldeye Netherlands | Worldeye
Facebook
İnstagram
Linkedin
Twitter


  Contact : 085-0290011

De Boelelaan 1065, 1082 SB Amsterdam (Netherlands)

Intraoculaire Lensbehandeling

Worldeye

085-0290011

Patiënten die van hun bril af willen, maar niet in aanmerking komen voor een laserbehandeling, kunnen hun bril vaarwel zeggen dankzij intraoculaire lensoperaties. Bij deze techniek wordt een incisie van 3 mm gemaakt om het oog binnen te gaan en het membraan van de lens wordt in ronde vorm verwijderd. De natuurlijke lens van het oog wordt geëmulgeerd met een instrument dat ultrasone golven uitzendt, daarna opgezogen en vervolgens vervangen door een nieuwe, vouwbare lens. Deze methode wordt heldere lens-vervanging genoemd. De lens wordt in het oog geplaatst door de incisie van 3 mm en de lichaamstemperatuur vormt de lens naar de normale vorm. Bij deze behandelmethode wordt de natuurlijke lens in het oog verwijderd en vervangen door een lens met multifocale functionaliteit. Er zitten een aantal ringen in deze lenzen. Sommige van deze ringen geven veraf beter zicht en andere geven dichtbij beter zicht. Daardoor worden objecten dichtbij en veraf duidelijk op de gele vlek van het oog geprojecteerd, voor visuele scherpte. Patiënten kunnen zich hieraan snel aanpassen en hoeven geen bril meer te dragen voor veraf of dichtbij.

Het selecteren van patiënten is heel belangrijk bij deze behandeling. Er moet zorgvuldig overwogen worden of het zicht dichtbij of veraf belangrijker is voor de patiënt. De pupilgrootte van de patiënt is een andere belangrijke factor bij het selecteren van de patiënt. Een ander voordeel van de behandeling is dat deze een simpele oplossing biedt voor patiënten die een staaroperatie moeten ondergaan door de staar te verwijderen en tegelijkertijd het probleem van bij- of verziendheid te verhelpen.

Om te beginnen moet de patiënt een gedetailleerd oogonderzoek ondergaan. Niet iedere patiënt heeft geschikte ogen voor dit type chirurgie. De professionele status, leeftijd, sociale activiteit, leesgewoonten en het intellectuele niveau van staarpatiënten is ook van belang bij het selecteren van patiënten. Bij de juiste patiëntselectie, correcte techniek, ervaring van de arts en het instituut waar de operatie plaats vindt (en natuurlijk selectie van de juiste lens) worden met dit type chirurgie hoge succespercentages bereikt.

De patiënt krijgt binnen 1-2 dagen na de operatie zijn normale zicht terug. Verziendheid, bijziendheid en astigmatisme kunnen met deze methode worden gecorrigeerd.