Lui Oog (Amblyopie) - Worldeye Amsterdam - Worldeye.nl | Worldeye
Facebook
İnstagram
Linkedin
Twitter


  Contact : 085-0290011

De Boelelaan 1065, 1082 SB Amsterdam (Netherlands)

Lui Oog (Amblyopie)

Wat is een lui oog?
Bij een lui oog is een achterstand in de ontwikkeling van het zien in de vroege kinderjaren. Een lui oog kan dus alleen ontstaan in de periode dat het scherp zien nog in ontwikkeling is. Dit is tevens de periode waarin een lui oog nog te behandelen is (tot een jaar of 8). Hoe eerder een lui oog ontdekt wordt, hoe eerder het behandeld kan worden en hoe groter de kans dat een maximale gezichtsscherpte behaald wordt.

Behandeling van een lui oog
Aangezien een lui oog een achterstand heeft in de ontwikkeling van het zien, moet deze achterstand ingehaald worden. De meest efficiënte behandelwijze voor een lui oog is door het ‘goede oog’ af te plakken met een oogpleister. De oogarts adviseert u of een oog gedurende een aantal uren per dag of de hele dag afgeplakt moet worden. Dit is onder andere afhankelijk van de leeftijd van het kind en de mate van het luie oog.

Zoals eerder genoemd, heeft het afplakken van het goede oog als doel de ontwikkeling van de gezichtsscherpte van het luie oog weer te stimuleren. Het heeft dus geen invloed op de brilafwijking en verbetert de oogstand ook niet.